Controller

 • Amsterdam, Nederland

Controller

Functieomschrijving

Verandering is de enige constante. Dat is een van de weinige zekerheden die vast staat en in het DNA van RE:BORN Real Estate verankerd is. Naast de vijf RE:COMMANDMENTS: dierbaar, gezond, dynamisch, circulair en interactief. RE:BORN is ontstaan in de voorgaande crisis. Veel bestaande gebouwen stonden leeg en oprichters Niel en Saman zagen de mogelijkheid deze leegstand in te zetten met oog op de ontwikkelingen van vandaag en de toekomst. Dynamische gebouwen die meebewegen met de veranderingen van markt, hun droom en visie die realiteit is geworden. Vandaag de dag is RE:BORN ontwikkelaar van vastgoed en ontwikkelende belegger die de vastgoedmarkt opschudt en impact maakt met hun ambitie en circulaire visie en werkwijze. Op het moment bestaat het team van RE:BORN uit 11 personen, heeft de organisatie twee vestigingen (Amsterdam en Den Haag), bestaat de organisatiestructuur uit 13 entiteiten en heeft het voor circa EUR 35 mio aan vastgoed op de balans.


RE:BORN zoekt wegens groei een:
Controller

"Willenschap" staat bij iedere samenwerkingsrelatie van RE:BORN, dus ook bij deze functie, centraal. Het is gezamenlijke wil om tot een gezamenlijk doel te komen en daarmee het fundament voor een vruchtbare en duurzame samenwerking. De uitgangspunten: 

 • Visie: liefde voor een betere wereld en daarmee ook voor de visie van RE:BORN
 • Team: klik met RE:BORN en haar mensen met als doel: één team, één taak, de visie van RE:BORN realiteit maken;
 • Persoonlijke ontwikkeling: de wil om meer dan het maximale uit jezelf te halen en RE:BORN hier voor in te zetten;
 • Arbeidsvoorwaarden: niet alleen kijken naar primaire voorwaarden, maar ook de bijzondere secundaire voorwaarden van RE:BORN en dit als basis te nemen voor de samenwerking.

 • Als financial controller zal je een brede, allround functie vervullen. Je bent verantwoordelijk voor alles wat komt kijken bij het financieel beheer van de verschillende entiteiten, waarbij een onderscheidt wordt gemaakt tussen holdings, werkmaatschappij consultancy en werkmaatschappijen ontwikkeling & belegging (in totaal 13 entiteiten). De taken zijn divers, maar voornamelijk gericht op het budget. Je analyseert en interpreteert periodieke financiële informatie, stelt maandelijkse managementrapportages op, maakt forecasts en vervult een belangrijke rol in de verdere automatisering van RE:BORN. Binnen deze taken heb je een signalerende, adviserende en verantwoordelijke rol richting de financieel manager. Affiniteit en ervaring op het gebied van projectontwikkeling en vastgoedbelegging is een pré. Concreet zijn de taken van de financial controller als volgt:

  • De financiële administratie bijhouden;
  • Verantwoordelijkheid voor jaarrekeningdossier i.s.m. boekhouder en accountant;
  • Het budget bewaken en mogelijke overschrijdingen inzichtelijk maken;
  • Inzichten in de financiën geven aan de directie, financieel manager en de managers van de afdelingen;
  • Automatisering en optimalisering: verbeteren van processen en producten;
  • Risicomanagement.

  Als deze bovenstaande 'basis' taken goed verlopen, is er binnen RE:BORN voldoende ruimte om je als controller te ontwikkelen op het gebied van vastgoedfinancieringen. Denk hierbij aan het verkrijgen van financiering voor het aankopen, ontwikkelen en beleggen in onroerend goed. Een doel van RE:BORN is namelijk het oprichten van een eigen vastgoedfonds. Indien de lopende ontwikkelprojecten in dit vastgoedfonds worden geplaatst betreft het een vastgoedfonds van circa EUR 250,- mio. die in de komende vijf jaren gevuld gaat worden. Groeit RE:BORN, dan zijn er ook kansen voor jou. 

  Vereisten

  Wie ben jij?
  Past het bovenstaande volledig bij jou?  Dan verwachten wij ten eerste dat jij affiniteit hebt met cijfers en hierbij een goede rekenvaardigheid. Werken met Excel en Exact (of vergelijkbaar boekhoudpakket) is jou zeker niet onbekend. De Controller die wij zoeken is verder gericht op resultaat en ook risicobewust. Je houdt voortgang en maakt en bewaakt zelf ook de plannen. Je zoekt en signaleert kansen en wacht niet af. Uiteraard ben je nauwkeurig met cijfers en details en kan je daarin goed verbanden leggen. Integriteit en betrouwbaarheid staan voorop. Werken in een kleine snelgroeiende organisatie betekent ook dat je beschikt over flexibiliteit, stressbestendigheid en aanpassingsvermogen. Onderstaand de achtergrond, ervaring en voorwaarden die bij deze functie horen en wij graag bij jou terug zien. 


   Achtergrond:

  • Opleiding in Finance, Bedrijfseconomie en/of Accountancy;
  • Minimaal WO denk- en werkniveau.

  Ervaring:

  • Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van financial controlling, boekhouding en/of accounting in een vergelijkbare functie binnen een commerciële of professionele organisatie;
  • Zeer goed met Excel en ervaring met Exact (of vergelijkbaar pakket);
  • Affiniteit met de fiscaliteit (BTW, LB, BTW, VPB);
  • Affiniteit en ervaring op het gebied van projectontwikkeling en vastgoedbelegging is een pré.


  Wat biedt RE:BORN?
  Ons team bestaat uit een vaste kern van diverse persoonlijkheden met een sterke visie op hun eigen vakgebied en de wereld om ons heen. Anders dan traditionele top-down ontwikkelaars organiseren wij samenwerkingen met (online-) tools die inzichtelijk maken wie welke rol vervult, welke taken hierbij horen en wat de performanceindicatoren en verwachtingen zijn binnen elke rol. Het doel van RE:BORN is om iedereen zoveel mogelijk zijn eigen ding te laten doen. Daarmee zijn of haar kracht optimaal inzetten om de missie en visie van RE:BORN succesvol te voltooien. Maar ook om zwaktes helder te maken. Want die mogen er ook zijn. Deze methode heet Holocracy en RE:BORN de eerste vastgoedorganisatie van Nederland die op deze unieke manier werkt en groeit. Kortgezegd, efficient werken vanuit een klein team met gedreven collega’s die elkaars waarden delen en ook graag samen leuke dingen doen, zoals het jaarlijkse internationale teamuitje naar een mooie bestemming. Er zijn er twee kantoren in Amsterdam en Den Haag die je kan gebruiken voor klantafspraken en als ‘hub’. Flexibiliteit qua werkplek dus en de mogelijkheid om de rol te pakken waar je goed in bent. Mind, body en soul vinden we belangrijk dus we bieden flexibele werkuren, een sport- of massage budget en bewuste maaltijden.

  Kort samengevat:

  • Bruto maandsalaris afhankelijk van achtergrond en ervaring;
  • 8% vakantiegeld;
  • fulltime functie, 32-36 uur eventueel bespreekbaar;
  • 32 vrije dagen per jaar;
  • Laptop, mobiel en gezonde (thuis)werkplek gebaseerd op de visie van RE:BORN;
  • Werken wanneer, waar en hoe laat je wil, behalve op de maandagmorgen locatie Amsterdam;
  • OV onbeperkt reizen (week en weekend) + deelauto systeem;
  • Jaarlijkse trip naar buitenland;
  • En tot slot, een jong, dynamisch en fantastisch team om mee samen te werken.

  Klinkt goed?
  Heb je interesse in deze rol? Dan spreken wij jou graag. Eerst digitaal via onze recruiter en als dat klikt spreek je met de financieel manager en oprichters. Een inhoudelijk assessment kan tot de mogelijkheden behoren. Reageer via onderstaande knop of bel ons gerust (Bel Laura,+31 6 11 62 87 34) als je nog vragen hebt.